26 mei 2015

DIY: Festival Top ChallengeHet festival seizoen is weer begonnen! Ik heb er veel zin in; lekker chillen in de zon met een biertje luisteren en kijken naar leuke bandjes. 
Een paar weken geleden werd ik benaderd door The Sting om mee te doen aan een DIY Festival Top Challenge. Dit leek me wel een gave uitdaging!
De bedoeling was om een basic t-shirt of singlet te pimpen tot een stoere festival top. 
Ik ben aan de slag gegaan en dit is het resultaat! Het is een vrolijk zomers topje geworden! Hieronder vind je de DIY.

Wil je ook zo'n leuke top maken? Bekijk hier de basic t-shirts en singlets van The Sting.

Ik heb een ananas uit een retro stofje geknipt en als applicatie gebruikt. Om het topje nog vrolijker te maken heb ik rafels geknipt aan de onderkant en er kraaltjes aan geregen.Het is een zomers topje geworden die prima te dragen is op een zonnig festival!


De koordjes met kraaltjes geven het topje een eighties tintje.Naar welk festival ga jij deze zomer? Hier vind je alle Nederlandse festivals op een rij!DIY Festival Top

Wat heb je nodig:
  • basic t-shirt van The Sting
  • afbeelding van een ananas
  • A4 papier
  • retro stofje
  • kraaltjes
  • naald, draad, spelden
  • schaar


Knip de mouwen van het t-shirt ongeveer 1 cm van de naad. Houd de lijn van de naad aan als je aan het knippen bent. Knip de onderkant van het t-shirt eraf. Knip vervolgens ook de hals eraf. Knip rafels van ca. 1,5 x 5 cm aan de onderkant van het topje. Je kunt ze natuurlijk langer maken als je dat wilt.Rek de rafels uit door eraan de trekken. Rijg een kraal aan een rafel en knoop de onderkant vast. Doe dit met alle rafels.


Zoek een afbeelding van een ananas op internet (bv op Pinterest). Vergroot het beeld op de kopieermachine of op de computer als dat nodig is. Print de afbeelding uit en trek deze eventueel over op een A4. Knip je sjabloon uit en zet het vast met spelden op het retro stofje. Knip de ananas uit en speld het op het topje vast. Naai de ananas op het topje.Van restjes stof maak je 2 koordjes die je uitrekt. Hier rijg je aan beide kanten kraaltjes aan en zet het met een knoopje vast. Bind elk koordje vast aan de bovenkanten van het topje.

Helemaal klaar om je top te showen op een festival! Have fun!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten