2 mei 2016

Milan Designweek 2016


Dit jaar ben ik voor het eerst naar de Designweek, Salone del Mobile, in Milaan geweest. Samen met Guler Berk van Yurtstore heb ik de exposities in de stad bezocht. Deze waren kleinschaliger dan de expo in de grote beursgebouwen en zo kreeg ik ook nog wat de stad te zien. 
Onze Milaan avontuur begon al bij onze Airbnb lokatie wat een voormalige leerfabriek was in de wijk Zona Tortona dat bewoond wordt door veel kunstenaars en ontwerpers. En over de Salone di Milano kan ik zeggen dat ik de combinatie design op unieke lokaties in een zonnig Milaan geweldig vond!
Een paar persoonlijke hoogtepunten:
Spazio Rosanna OrlandiDe galerie van de Italiaanse stijlkoningin Rosanna Orlandi. De galerie is een villa met een idyllische binnentuin. Het staat vol met kunst, meubels en woonaccessoires.
Ventura Lambrate: Dit zijn exposities op een oud industrieterrein in de wijk Lambrate van o.a. internationale ontwerpers, labels en galeries, een enorme diversiteit van gevestigde ontwerpers en jonge talenten. De KABK had een waanzinnig dakterras met tuin op de 5e etage van een oud pand met een mooi uitzicht op de stad. 

Bar LuceAls liefhebber van interieurdesign moest ik een bezoek brengen aan Bar Luce. De bar is ontworpen door regisseur Wes Anderson, bekend van films als The Royal Tenenbaums en The Grand Budapest Hotel, en gevestigd in kunst- en cultuurcentrum Fondazione Prada. In deze bar waan je je op een filmset in de jaren 50 - 60 met zijn kleurgebruik en interieur design.

En natuurlijk 'Masterly' met Dutch design in Palazzo Francesco Turati, wat een geweldig decor was voor onze ontwerpers.

Scroll down for English


Ons Airbnb appartement bevond zich in een voormalige leerfabriek vlakbij Zona Tortona
Op het terrein van de Airbnb waren veel muurschilderingen te zien

Just Like Your Mom Catering in Ventura Lambrate
\
Merci Pop Up Store in Zona Tortona

Fish And Fish vazen te koop bij Merci Pop Up Store

De mooie binnentuin van Spazio Rosanna Orlandi met kunst van Benedetta Mori-Ubaldini

Het dakterras van KABK op Ventura Lambrate

Papieren bloemen in Zona Tortona

Het gouden gebouw van Fondazione Prada

Fifties filmdecor in Bar Luce

Echte Italiaanse koffie met een croissantje bij Bar Luce

Expositie 'Kassiewijle' in Ventura Lambrate

Expositie 'Kassiewijle' in Ventura Lambrate
English:
This year I first went to the Design Week Salone di Milano in Milan. Along with Guler Berk of Yurtstore I have visited the exhibitions in the city. These are smaller than the exhibition in the main exhibition halls and so I could see the city and the beautiful locations. I can say the combination of design at unique locations in Milan was a great experience!

A few personal highlights:
- Spazio Rosanna Orlandi: The gallery of Italian style queen Rosanna Orlandi.
- Ventura Lambrate: These are exhibits on an old industrial site in the Lambrate area with international designers, labels and galleries.
- Luce Bar: The bar is designed by director Wes Anderson, known for films such as The Royal Tenenbaums and The Grand Budapest Hotel, housed in arts and cultural Fondazione Prada. 
- "Masterly" with Dutch design at Palazzo Turati Francesco, which was a great setting for our Dutch designers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten